Ако се питате кой автомобил изминава най-голям пробег с един литър гориво, не се чудете повече. Отговорът на този въпрос дават от изданието Consumer Report, а моделът е новият хибриден модел 2016 Toyota Prius.
Това е автомобилът, който е с най-икономичен разход от всички тествани от изданието масови автомобили. Средният разход на гориво за хибрида на Toyota, според изданието, е в размер на 4.45 литра за 100 километра. Това е минимално подобрение, в сравнение с настоящия рекордьор в класацията - 2000 Honda Insight, със среден разход от 4.53 литра за сто километра, пише profit.bg.

Резултатът на новия модел също така е далеч по-добър от този на предходната серия, който гореше 5.25 средно на 100 изминати километра. И макар цената на бензина в момента да е при доста ниски нива, потребителите трябва да имат предвид, че нещата могат бързо да се променят. Само за последните четири месеца петролът поскъпна с близо 80% от достигнатите си дъна в началото на годината. Разбира се, има някои електрически автомобили, постигали в миналото и по-добри резултати, включително и няколко разработки на Tesla, отличаващи се с разход между 2.3 и 3 литра. Те обаче така и не успяха да намерят място в масовото производство.