Котаракът от Компаса, който пострада тежко в нощта на 24-и срещу 25-и май, най-вероятно е блъснат от кола. Тази диагноза му поставиха лекари от ветеринарната клиника, която безвъзмездно пое лечението на пухкавия любимец на стотици бургазлии.
Влошеното състояние на котката, която от близо година стоически пази "пъпа на Бургас", притесни мнозина и провокира вълна от коментари в социалните мрежи, съобщава „Флагман”.
 
„Най-вероятно е блъснат е от кола, след което се е превъртял под автомобила и е получил няколко последващи удара. Има сериозни травми. Най-лошото е, че е развил и инфекция и като го приехме показателите му не бяха никак добри. Наши колеги препоръчаха евтаназия, но ние ще се борим за него и сме оптимисти, че можем да го спасим“, каза д-р Цветкова.
 
На Снупи, както е името на котарака, са направени множество изследвания. Ще остане във ветеринарната клиника поне 10-ина дни, които ще бъдат неговата битка за живот. След това, ако всичко е наред, ще му се търсят стопани, защото на улицата трудно може да оцелее. Добрата новина е, че вече е започнал да се храни редовно.
 
В същото време в социалните мрежи измамници се възползваха от шумотевицата около Пазителя на Компаса и набират дарения за него на личните си сметки.
 
От ветеринарната клиника категорично подчертаха, че средства за Снупи не са нужни. Те са поели цялото лечението, което не е никак евтино. Ако някой иска да помогне, може да го направи с памперси и добра храна, призоваха от ветеринарната клиника в ж.к.“Славейков“, намираща се до блок 55.
 
В същото време стана ясно, че полицията е започнала разследване, за да издири кой е причинил травмите на котарака. Ще се прегледат записите от видеокамерите в района на ул. "Св.св.Кирил и Методий" и бул."Христо Ботев", където се смята, че е блъснат котарака. И на двете места има множество банки и охраняеми сгради, които са опасани със записващи устройства.