Огромни задръствания се образуват по пътя Пловдив – Асеновград – Смолян, поради премахване на опасни скални. Причината е обрушаване на скали по цялото трасе.
В момента се работи в района на Нареченски бани и Бачково, съобщи „Фокус”. Движението се извършва само в едната лента и се пропуска поетапно и в двете посоки. „Има и времеви периоди, в които движението се спира изцяло и в двете посоки, което създава предпоставки за образуването на дълги колони от автомобили”, каза дежурният в Областното пътно управление.
 
Срокът на въведеното ограничение по пътя и за завършването на обрушването е до 31-ви май. По пътя Асеновград – Смолян се извършват и редица ремонтни дейности, което допълнително затруднява движението.
 
Тунелът при км 33 е затворен за преминаване и в двете посоки, поради извършване на ремонтно-възстановителни дейности. Ограничението е валидно до 30-ти юни, като движението се пренасочва по обходен път, който се намира отстрани на тунела.
 
При км 39 се извършват ремонтно-възстановителни дейности на тунел, като движението се извършва двупосочно само в едното платно. Ограничението е валидно до 11-ти юли. Призовават се водачите на моторни превозни средства да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, за да се избегнат предпоставки за пътнотранспортни произшествия. При възможност да се използват алтернативни маршрути.