Десетки пловдивчани се събраха на Братската могила на семеен пикник. Над 200 хвърчила бяха пуснати в небето над Пловдив от малки и големи. Събитието се организира за втора поредна година от екипът на Консултативно-терапевтична услуга "Хвърчило".
„Целта на събитието е да се забавляват децата. Всички тук са много радостни”, сподели Ирина Бойкинива, която е от организаторите на събитието, цитирана от TrafficNews.bg.

На събитието присъства и кметът на район „Западен”, който беше заедно със сина си Николай. Специалистите (логопеди, психолози, специални педагози) от „Хвърчило” работят с деца и техните семейства, както и с възрастни с езиково-говорни и когнитивни нарушения, емоционални и поведенчески проблеми, затруднения в социалното функциониране. Съвсем нови и изключително актуални са услугите, които предлагат - Асистент Училище и Асистент Свободно време, насочени към деца и младежи, чиито нужди общообразователната и социална система не могат да посрещнат.



От  хилядолетия хвърчилото е популярно като начин за релаксация и форма на душевно упражнение. Пускането на хвърчила e прекрасно забавление, което обединява и носи радост на деца и възрастни навсякъде по света. То носи лично послание, мечта за всеки, който го държи.