Кметовете на три села в Сливенска община настояват двата опасни завоя на главния път Сливен - Ямбол да бъдат изправени, а двулентовото шосе да бъде разширено с още една, трета лента, съобщи Николай Панайотов, кмет на село Камен.
Смъртоносните завои се намират непосредствено преди и след разклона за Камен и на това място от години стават тежки катастрофи, има и жертви. Последната от тях бе на 25 май. Тогава автобус с учители от Айтос и Поморие се удари в насрещен румънски ТИР и като по чудо не завърши с необратими за някои от пътуващите последици.

“Неведнъж сме подавали сигнали, но без резултат. Хората вече наричат участъка “кръстовището на ада”. Той не прилича на път, а на гробище. Осеян е с паметници на загинали”, заяви още Панайотов.

Заедно с Димо Станков и Стоян Генов - кметове на селата Крушаре и Желю войвода, са внесли искането в Областното пътно управление. “Научихме, че през 2005-2006 г. е било предвидено в рисковия участък шосето да бъде изправено, завоите да бъдат ликвидирани. Не знаем защо не е станало”, обясни още Панайотов, цитиран от „Труд”.