Всички знаем максимата, че летните тела се правят през зимата, ето защо е важно да започнем с правилно хранене още от сутринта. Тук идва голямото, но - бързаме за работа, искаме да спим още 15 минити, на всеки ъгъл ни се намига мазна баничка, как да закусваме здравословно при тези обстоятелства?
Е добрата новина е, че освен напълно възможно, стартът на деня ви може да бъде и много вкусен. Всичко, което трябва да направите е да сложите няколкото вкусни продукти в любимата ви купичка и да ги сложите в хладилника преди да си легнете, така закуската ви ще е вкусна и готова за хапване щом отворите очи на сутринта.
 


Вариантите на тази здравословна закуска са многобройни, ние ще ви представим основните принципи, а вие се чувствайте свободни да добавите от вашите любими плодове, подправки, аромати и др.
Всичко, което ви трябва са 1/3 чаша овесени ядки, 2 с.л. семена от чиа, мляко по избор (може да използвате ядково или животинско, според предпочитанията ви)., 3 с.л. кисело мляко, канела и любим плод (вкусът на ябълката или банана се комбинират идеално с ароматната подправка).
 


Изключително вкусен е вариантът с ягоди, а за още по-прекрасен вкус може да се поглезите с малка шепа от любимите ви ядки. Боровинките пък са толкова полезни, че е престъпление да не пробвате да пасирате малко от тях и да ги прибавите към базата.

Източник: Канал 3