Днес ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, а след обяд - и над планинските райони, и там на места ще превали и прегърми. Северозападният вятър ще отслабне още и в повечето райони вече ще е слаб, съобщава БТА, цитирайки НИМХ-БАН. 
Повишението на температурите ще продължи и максималните ще бъдат между 20 и 25 градуса. Атмосферното налягане още малко ще се повиши и ще бъде близко до средното за май. Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни след пладне, когато на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Ще духа до умерен, а по билата - и силен северен вятър. 

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15 градуса, на 2000 метра Ц около 7 градуса. Над Черноморието облачността ще е значителна, в следобедните часове - купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 19-22 градуса. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.