„Защо мъжът ми си има любовница? С какво е по-добра от мен?“ Откритието, че съпругът ви изневерява със сигурност е съкрушително. Чудите си защо това се случва точно на вас и във вас ли е вината. И с какво толкова любовницата ви превъзхожда?

Съпруг, съпруга и любовница – класически Бермудски триъгълник в брака. Съпругът търси разнообразие, нищо неподозиращата съпруга се грижи за семейството, а любовницата... при нея мотивите да съблазнява женен мъж са поне дузина.

Като жена, която няма нищо, любовницата е готова да даде всичко, за да спечели мъж. Като това включва едно съвсем различно изживяване за мъжа в сексуално отношение. Ако съпругата не е склонна да експериментира в секса, а мъжът има силното желание за нещо по-разкрепостено, решението е любовницата, която се превръща в секс играчка, разнообразяваща съпружеския секс.

Понякога мъжете дори не стигат до идеята за нещо по-така в леглото със съпругата си, тъй като я възприемат като майка, изпитват някакво особено уважение към нея и смятат дори за унизителен моментът, в който съпругата им е на четири крака с оскъдно бельо. И съответно търсят разкрепостен и мръснишки секс от любовницата си, а стандартен – от съпругата си. Има и друг момент – съпругът се срамува от сексуалните си желания пред съпругата си, но няма такива задръжки пред любовницата си. Затова предпочитат всичко, което според него попада в рамките на извратеното, но все пак му харесва, да остане тайна за съпругата.

Ето това е другото предимство на любовницата – тя няма да порицае мъжа за сексуалните му фантазии, винаги ще е готово за нещо ново в секса, винаги сексът за нея ще е удоволствие, което тя открито ще показва, тя ще бъде тази, която ще инициира секса, а мъжът ще се чувства желан, дори поласкан за сексуалните си умения. Едно от големите предимства на любовницата пред съпругата е именно това – тя успява да погали и повдигне самочувствието му, показвайки му, че е добър във всичко, което прави. А това, на фона на често недоволната и критична съпруга, която прави от мухата слон (защо мъжът цапа, не подрежда, яде като прасе, качва си краката на масата и всички други битовизми, познати на всяка жена), е нещото, с което любовниците успяват да съблазнят мъжа. Но, ако мъжът беше в къщата на любовницата, навярно заради същите тези битовизми, любовницата щеше да прави от мухата слон. Но докато всичко се случва на чужда територия, съпругът ще си остане силно привлечен от любовницата.С какво любовницата е по-добра от съпругата?

Мъжете обръщат поглед към любовницата и в моментите, когато се нуждаят от страст, бурни чувства и всичко онова, което липсва в ежедневието на семейния човек. И колкото и да е странно, понякога именно страстната връзка с любовницата, събужда страстта и между съпрузите в брака.

Но явно, колкото и добра да е, това не е достатъчно за един мъж да напусне съпругата си. Едва 5% от женените мъже са склонни да напуснат съпругите си заради любовница.