120 кутии контрабандни цигари, скрити в резервоар на кола, откриха митничарите на Капитан Андреево. Нелегалната стока била открита при проверка на „Фолксваген Голф" с българска регистрация, съобщиха от Агенция „Митници”. Шофьорът, български гражданин, декларирал, че пренася 400 грама тютюн за пушене.
При щателната митническа проверка в резервоара на колата били открити 120 кутии цигари от марката Karelia. Те били увити в целофан и плували в горивото.
На шофьора е съставен акт за нарушение

При друга проверка на автомобил на пункта, митничарите открили още 330 кутии с нелегални цигари. Те били намерени в автомобил „Пежо", с който пътували мъж и жена, български граждани. Пътниците декларирали, че носят общо един стек цигари.

При последвалата проверка обаче митничарите установили, че в кухини от двете страни на задната седалка са укрити тютюневи изделия. След като шофьорът на колата отказал да съдейства за изваждането на цигарите, митническите служители се заели да демонтират корите. От двете кухини са извадени 30 стека Karelia Slims и 3 стека Karelia Ome.