Случаят с двете абитуриентки от бургаското СОУ „Добри Чинтулов”, които се млатиха в класната стая пред очите на съучениците си, получи неочаквана развръзка. Яница Янева, която твърдеше, че е нападната от бившата си приятелка Илияна Димова, не успя да я осъди. Днес Районна прокуратура – Бургас прекрати разследването на случая от 21 март.
Набитата Яница бе подала жалба срещу Илияна, защото при спречкването била ударена от нея по главата с бутилка от минерална вода, след което блъснала главата й в чина. „След обстоен анализ на доказателствения материал, събран в хода на досъдебното производство,прокуратурата е преценила, че няма извършено престъпление, а именно нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, съобщава „Флагман”.

Категорично е доказано, че между двете момичета е имало предишни конфликти поради влошени междуличностни отношения. Установено е, че пострадалата Яница Я., преди да бъде ударена, е обидила Илияна Д. с думи, насочени към нейното семейство и нея самата, което е била и причината за нанасянето на ударите”, пише в постановлението на прокурора.

Назначената съдебномедицинска експертиза е установила, че Яница Я. е получила лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на главата, сътресение на мозъка, което е лекостепенно и се квалифицира като временно разстройство на здравето неопасно за живота. Разследващите установяват, че действията на Илияна Д. не са били извършени по хулигански подбуди, като в случая е  извършено престъпление  от частен характер, което се възбужда по тъжба на пострадалия отправена до районния съд.

Битата Яница Янева сбъдна желанието си и бе главният организатор на бала на учениците от СОУ „Добри Чинтулов”. За нея завършването бе истински празник – имаше изпращане, лимузина, рокля като от червения килим, голяма торта, много снимки от последните минути в училище и щура нощ в Слънчака. Видно от снимките на площад „Тройката” е, че тя се стреми да е звездата на випуска, с която всички се снимат. Върви под ръка с директора, сбогува се със сълзи на очи със заместник-директора.



Илияна обаче нямаше този късмет. Тя сподели, че е била допусната само до изпращането от училище. За истинския бал само си мечтала. Лично класният ръководител я предупредил, че той и съучениците й не желаят да присъства на балната вечер, за да няма проблеми с Яница.
„Сама си купих рокля за изпращането и отидох, това ще е последният ми спомен от училище. Не бях на бала си, защото не ме искаха. Не съжалявам за нищо. Постигнах най-важното, което исках – завърших училище”, каза през сълзи момичето пред наш репортер. Тя обясни, че е получила оценки по всички предмети от 12 клас, явила се е на матурите и е убедена, че ги е взела поне с 4.

„Обещавам да мисля за себе си и за бъдещето ми. Всички глупости от училище вече са зад гърба ми. Дори вече се записах на курс за маникюристка и се надявам да стана професионалист. Това просто ми се отдава”, споделя момичето.