Вместо да се наслаждават на ваканционните удоволствия, британците пият повече, когато са в чужбина, и са склонни да се държат безразсъдно, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено сред 2000 души по поръчка на правната фирма "Слейтър енд Гордън".
Допитването, посветено на рисковото поведение на жителите на Острова извън страната, показва, че над 50% от тях консумират повече алкохол, когато са в чужбина, предаде bTV. В резултат на това една трета от тях предприемат безразсъдни действия - превишаване на скорост по време на шофиране, разюздано поведение, употреба на наркотици, секс на обществени места.

Поданиците на Нейно Величество са най-склонни да прекаляват с алкохола и да действат безразсъдно по време на спортни събития в чужбина, като например предстоящото Европейско първенство по футбол.

Алкохолът най-често е посочван като причина за неразумното държание на британците извън страната. Един на всеки участници в допитването признава, че е стигал до бой по време на пребиваване в чужбина.

Близо 40% от участниците в допитването споделят, че в странство са правили неща, каквито и "през ум не им минава" да вършат в родината си, например да се разхождат сами в непознати райони, да карат мотопеди или АТВ, да практикуват екстремни спортове. Близо две трети от анкетираните казват, че докато са били на почивка извън страната са поемали толкова крайни рискове, че са се страхували за живота си.

Въпреки склонността към рисково поведение, много хора не си правят труда да се застраховат при пътуване.

"Шокиращо е да се установи колко много хора си "играят" със собствената си безопасност и тази на околните, когато са на почивка, поемайки неоправдани рискове. Съветът ни е почиващите да си прекарват добре, но не и на такава цена", казва Пол Маккрори от фирмата, поръчала проучването.