Весна Виденова, която разказа във Фейсбук за абитуриента Кристиян, който бе оставен да ходи пеш на бала, категорично заяви, че не е пресилила нищо в историята, разплакала цяла България. „Решението да споделя случилото се бе спонтанно. Бях огорчена. Не приех за нормално момчето да ходи само на бала, и то пеша. Всичко това, което се каза - че едва ли не с него са се държали мило и са го обичали, не искам да го коментирам, защото не е така. С очите си го видях. В това, което написах, няма нищо преекспонирано.
Не съм излъгала по никакъв начин. Те тръгнаха, той остана сам. Тогава сметнах, че на бала си трябва да отидеш с кола. Настигнах момчето. Качих го в колата си. Впоследствие се оказа, че не е питал всички съученици дали искат да го закарат. Те, от друга страна, са били 4 години заедно. Знаели са неговото финансово положение. Сега други неща се говорят - че те били събирали пари за неговия бал. Не знам доколко това е вярно. Изписа се, че децата били мили с него. Това не е истина”, заяви жената в интервю пред „24 часа”.

„Когато го видях, се задуших от разочарование. Оставих кучето вкъщи и хукнах след него. Попитах някои родители дали ги е питал има ли място. Вероятно той не ги е попитал. Затова се извиних на децата, родителите и на класната, която е приятелка на мен и майка ми. От друга страна, за 4 г. съучениците сами трябваше да му предложат. Класната е много добра жена, много сърдечна и интелигентна. Тя се успокои, когато разбра, че е с мен. Момчето ми беше много благодарно. Много е интелигентен”, допълва жената, която се занимава със зареждане на фризьорски салони.

„Когато реших да напиша случилото се във Фейсбук основната ми цел беше да събудя младото общество - да бъдат по-внимателни, да правят добрини. Не да чакат някой да поиска да бъде направено доброто, а сами да се оглеждат какво добро могат да направят. Например на мен ми е много тъжна картинката, когато видя старци да ровят по кофите за боклук. Те са изградили нашата държава. Затова винаги им помагам. И те ме благославят”, заяви Весна.

„Аз се извиних на всички - и на класната, и на родителите, и на дечицата, въпреки че не знам доколко техните дечица заслужават извинение. Пак повтарям, те сами можеха да предложат на това момче да го качат в колите си, а не да чакат той да ги помоли. Те просто не желаеха неговата компания, това е истината според мен. И се вижда от моето видео, от моите снимки”, сподели още Видева.