Обичайно си мислим, че това което правим или не, ни прави щастливи. Всички моменти, които ни се случват или това, което сме преживели. Истината е, че всичко това е в нашите главите. Щастието е навсякъде и понякога ни трябва много мъничко, за да осъзнаем, че именно от нас зависи всичко. 
Именно затова решихме да ви покажем, че животът е това, което ви се случва, докато правите планове за него. А вашето щастие зависи от нагласата ви към света и околните. Не забравяйте, че единственият човек, който може да ви накара да се чувствате добре, сте самите вие, пише "За жената".

Прочете и вижте нашите предложения за по‐добър живот и истинско щастие! 

1. Нужен ви е само един човек, който да ви прави щастлив, и това сте вие. 

2. Животът ви наистина ще се подобри, ако започнете да поемате малки рискове. Първият и най‐важен за вас е да бъдете честни със себе си. 

 3. Спрете да мислите за проблемите, помислете какви късметлии сте. Нещата можеха да са много по‐зле.

4. Въпросът не е в това какво ви се случва, а как го приемате. Бройте щастливите си мигове, докато другите броят нещастните.

5. Когато се усмихвате на живота си, веднага започвате да живеете живот, за който си струва да се усмихвате.

6. Помнете, че сравнението с другите около вас пречи на щастието ви. Не прекарвайте цял живот в завист за това, което имат другите, тъй като така няма да го получите.

7. Щастието идва по‐лесно, когато се чувствате добре в кожата си и не чакате одобрение от никого.

8. Бъдете добри с хората, които срещате по пътя си нагоре, тъй като можете да ги срещнете по пътя си надолу!

9. Отнасяйте се с всички с уважение и доброта. Дори към тези, които са груби с вас. Правете го, защото вие сте добри.

10. Добротата не трябва да се бърка със слабостта, а прошката ‐ с приемане. Трябва да знаете, че обидата не е пътят към щастието.

11. Давайте всичко от себе си, но не позволявайте да ви използват. Слушайте внимателно останалите, но не им позволявайте да заглушат вашия глас.

12. Казвайте това, което искате. Споделяйте вашата истина. Няма по‐лошо нещо от това да искате да изразите себе си, а да не можете от страх.

13. Не може да накарате хората да мислят по друг и различен начин за вас. Може да промените собствените си реакции към тях и да внимавате с какви хора се обграждате.

14. Негативните приятели никога няма да ви позволят да водите позитивен начин на живот. Замислете се върху това в дългосрочен план.

15. Когато хората се държат зле с вас, просто си тръгнете. Усмихнете се и продължете да бъдете себе си. Не позволявайте нечия горчилка да провали вашия живот.

16. Не е нужно да харесвате всички. Както и те не са длъжни да харесват вас. Това е може би едно от най‐освобождаващите неща в човешкия живот.

17. Когато някой ви каже, че сте се променили, не го приемайте като нещо лошо. Понякога това означава, че сте спрели да живеете като него.

18. Никога не се срамувайте от чувствата си. Вие сте свободни да чувствате какво си искате и да следвате своя път в живота.

19. Най‐нещастните хора на света са тези, които постоянно се притесняват за чуждото мнение.

20. Винаги е по‐добре да си на последното стъпало на стълбата, която искаш, отколкото на първото, на която не желаеш.

21. Работете, за да си създадете живот, който ви харесва. Не позволявайте на друг да ви дава тон в живота. 

22. Дори да имате много пари, те няма да ви направят щастливи, ако не сте доволни от живота си.

23. Понякога животът е да поемаш големи рискове и да преодоляваш страховете си. Не се плашете да го направите, ако смятате, че ще осъществи мечтите ви.

24. Не чакайте перфектния момент. Понякога трябва да бъдете смели, защото животът е прекалено кратък, за да се чудите какво би станало, ако направите това, което искате.

25. Няма по‐забавно нещо от това да правите това, което другите смятат, че не можете.

26. Почти всичко е възможно, ако имате достатъчно време и желание да го постигнете.

27. Начинът, по който се справяте с предизвикателствата, е това което определя живота ви. Не се страхувайте да действате.

28. Превърнете грешките си в мотивация за бъдещето. Не позволявайте да ви бъдат оправдание. Негативните случки в живота ви няма да определят бъдещето ви.

29. Всеки може да бъде щастлив, когато всичко е наред. Научете се да се усмихвате дори, когато ви боли най‐много.

30. Без значение колко време ще отнеме, накрая нещата ще се наредят. Трудностите само ви правят по‐силни, отколкото сте смятали, че сте.

31. Идва момент, в който осъзнаваме от какво се нуждаем и от какво трябва да се откажем. Замислете се и направете първата стъпка към по‐щастлив живот.

32. Един от най‐щастливите моменти в живота е, когато се откажете от нещо, което не можете да промените.

33. Каквото и да правите, не се вглъбявайте в това, което съсипва деня ви. Усмихвайте се и бъдете благодарни. Животът е прекалено кратък, за да губите време в негативни мисли.

34. Колкото по‐малки очаквания имате, толкова по‐щастливи ще бъдете.

35. Търпението може и да е горчиво, но накрая ще ви донесе сладко удоволетворение.

36. Не се съсредоточавайте в перфектния живот, който искате, защото така забравяте да се наслаждавате на този, който имате.

37. Наслаждавайте се на живота си в днешния ден. Не се затормозявайте с мисли за предстоящето.

38. Обръщайте внимание на малките неща. Защото когато се сетите за "добрите стари дни”, вие се сещате как някой специален за вас ви е накарал да се смеете.

39. Правете дълги разходки. Разговаряйте по теми, които ви доставят удоволствие. Помнете момента, който ви е накарал да се чувствате добре.

40. Оставяйте насаме със себе си. Обръщайте си внимание и не позволявайте на никого да определя действията ви.