В Търговище хванаха двама избягали затворници. 25-годишните мъже успели да се измъкнат от затвора в Ловеч още на 19 май около 11.00 часа преди обяд. 
Единият е изтърпявал наказание по влязла в сила присъда за блудство с непълнолетен, а другият - за извършени множество кражби. Веднага след бягството двамата били обявени на общодържавно издирване, а домовете им било поставени под наблюдение, съобщава Нова телевизия.
 
Полицаите установили, че двамата пътуват с лек автомобил, който вчера около 02.00 часа бил засечен в близост до с. Ломци, община Попово. Двамата не се подчинили на подадения стоп – сигнал и с висока скорост се отправили в посока с. Благоево, Разградско. След гонка с полицията, двамата престъпници изоставили колата си в нива и успели да се скрият в гориста местност наблизо.
 
Към 15.30 ч. вчера двамата били забелязани в района на с. Миладиновци и минути по-късно -задържани. Установено е, че по време на бягството си двамата са извършили множество кражби на гориво, акумулатори и други вещи от коли на териториите на Търговище, Попово и Преслав. Днес двамата ще бъдат откарани до затвора в Ловеч.
 
През февруари избягал затворник катастрофира при гонка с полицията.