Йоана Буковска хвърля огън и жупел по адрес на колегата си Юлиан Вергов, който всъщност няма никаква вина. Звездата на родното кино, която напомни за себе си покрай участието си в "Откраднат живот" беснее, че я оценяват четири пъти по-ниско, отколкото колегата й Юлиан Вергов. Случката е доста прозаична, но е въздействала зле на нервите и самочувствието на Йоана, пише столичен ежедневник.
Преди няколко месеца Вергов бил поканен за водещ на светско събитие. Той сключил договор за въпросния ангажимент, но в последния момент му изскочило нещо и отказал на организаторите. В контракта му не била предвидена неустоика при подобни случаи, но той решил от добра воля да намери друг водещ, за да не прецаква хората.

Така Юлиан се обадил на Йоана Буковска с предложение тя да свърши работата, за която се бил договорил. Казал й какво трябва да прави и за какви пари се е разбрал с организаторите. Те я потърсили и отправили предложение, сумата в което обаче доста се различавала от тази, която Вергов й казаал.

„Юлиан се беше уговорил да води събитието срещу 4000 лева. Тази сума каза и на Йоана. На нея обаче й предложиха само 1000“, разказват колеги на двамата актьори. 

Като разбрала за какво огромно разминаване в заплащането става въпрос, Буковска побесняла.„Всичко това е, защото той е мъж, а аз – жена“, заключила звездата от „Дунав мост“. 

Тогава актрисата още не се била уредила с договор за медицинския сериал и всеки лев й бил жизнено важен. Освен по портфейла й, това било удар и по хваналата й прах репутация. Тя така и не искала да приеме, че разликата в хонорара се дължи на по-добрите качества на Юлиан, а на това, че е мъж.
„Оттогава Йоана не иска да има нищо общо с Юлиан. Гледа да не се засича с него, а когато случайно го срещне, си разменят само по няколко думи от кумова срама“, твърдят в артистичните среди. Вергов осъзнал каква глупава грешка е направил, като е издал хонорара си, но вече било твърде късно.