„Low Battery“ или падналата батерия на мобилното устройство кара повечето хора да се паникьосат и да се изнервят. Специалистите от LG дори са измислили специален термин – „Low Battery Anxiety“ – за състоянието, при което целият ум на потребителя е зает от мисълта за намирането на зарядно. Според тях, всеки 9 от 10 души страдат от страх, че губят мощност на батерията си, пише digital.bg.
Компанията е анкетирала над 2000 потребители на смартфони в САЩ, а резултатите са доста впечатляващи. Благодарение на Daily Mail можем да разберем как реагират хората когато установят, че батерията на джаджата им пада прекалено бързо.

1. Когато става въпрос за избор между това дали да отидат във фитнеса или да намерят място където да заредят смартфона си, 42% от потребителите избират да пропуснат фитнеса, но да не остават без смартфона си.

2. Освен това, 32% от хората „захвърлят всичко“ и се връщат у дома си, за да заредят телефона си.
 
3. Проучването установило, че 60% от хората изтъкват като причина за необаждането на близък човек или на член на семейството си падналата батерия на смартфона си.
 
4. Когато установят, че батерията на джаджата им е изтощена, половината от потребителите на смартфони използват оставащото време, за да изпращатсъобщения на близките си, а 35 %, за да се обадят по телефона.

5. Около 46 % от хората казват, че се чувстват неудобно, но въпреки това са готови да помолят напълно непознат да използват зарядното му, за да заредят батерията на своя смартфон.

6. 49 % от хората не се логват в социалните мрежи, а 41% от хората отказват да използват камерата на смартфона си, когато батерията на устройството им е наполовина изтощена.
 
7. 61 % от хората изключват своите смартфони напълно, щом установят, че батерията им е паднала на 20%.
 
8. 22% от собствениците на смартфони са готови да влязат в най-близкия ресторант и да си поръчат храна, стига да могат да заредят батерията на джаджата си.
 
9. 86% от собствениците на смартфони зареждат батерията на джаджите си по три пъти на ден.
 
10. 88% от потребителите вземат превантивни мерки, за да удължат живота на батерията на своето устройство.