Една от най-големите и авторитетни български строителни компании "Хидрострой" АД купува специализираната в инфраструктурно строителство фирма "Водстрой 98" АД, са съобщили за "Стандарт" източници от корпорацията. Параметрите по сделката ще бъдат съобщени на по-късен етап, когато сделката бъде финализирана. След придобиването й компанията ще бъде развита от собственика на "Хидрострой" АД Велико Желев.
По време на своята дългогодишна дейност "Хидрострой" АД е участвал в изграждането на различни обекти в България, в това число пречиствателни станции и десетки други проекти. Наскоро "Хидрострой" АД в консорциум с "Водстрай 98" АД завършиха строителството на Северната скоростна тангента на София.

От своя страна "Водстрой" 98 АД, която е специализирана във водното и жп строителство, е една от най-бързо развиващите се строителни компании в страната. Само преди дни компанията, заедно с друга голяма строителна фирма - "Галчев инженеринг", спечелиха поръчка на "Софийска вода" и срещу 8 млн. лв. ще извършат инвестиционни дейности и реконструкция на водопроводната и канализационната мрежа в 15 квартала в северната част на столицата през следващите три години.

"Водстрой 98" АД попада в добри ръце, Велико Желев е професионалист, който ще разгърне пълния потенциал на дружеството", коментират експерти от сектора.