Майката на бедния абитуриент Кристиян, който трогна Фейсбук, е теглила 300 лева кредит за кандидатстването му в Алма Матер. Това разказа самият той пред „Телеграф” два дни след като беше оставен от съучениците си да ходи пеша на бала. 
Момчето иска да учи международни отношения в Правкия факултет на СУ. До момента се е явил на пет предварителни изпита, за които е дал половината от заема. Наложило се е майка му да го изтегли от фирма за бързи кредити, тъй като в момента е безработна и семейството се издържа само с пенсията на баба му.

Преди 10 години Кристиян губи баща си, който е имал рак на белите дробове. Въпреки затрудненото финансово състояние семейството успяло да му осигури костюм, с който да отиде на празненството по случай завършването.

Кристиян сподели, че до дома на класната му е отишъл с градски транспорт – трамвай и метро. „С моя близък приятел от класа Андрей се бяхме уточнили да се кара при него на тръгване, но когато слязохме, той беше с близките си и ми каза с насмешка: „Качвай се на метрото!” Аз обичам да се возя на градския транспорт и не ми е проблем. Никого не съм молил за такава услуга, а и никой не ме попита дали искам да стигна до там”, добави абитуриентът.

Той нямал много приятели между съучениците си, с които обикновено си говорили само за класни, контролни и изпити. Дори са го наричали предател, когато не е искал да бяга от час заедно с тях. „Те ме бяха махнали от групата във Фейсбук и аз нямаше как да споделя какво се случва. Предложиха ми да ми платят куверта за бала, но заради предната им постъпка аз отказах”, каза още Кристиян. Той сподели, че е бил стриктен ученик и се вълнува от история.

Майката на момчето от няколко месеца е безработна и семейството трудно се справя с финансите. По образование тя е икономист и журналист. След като историята на Кристиян стана популярна, жената е получила предложение за работа.