Полицията в Саудитска Арабия арестува мъж, който тежко е ранил гинеколог, който израждал жена му. Посягайки към пистолета, новоизпеченият баща изразил недоволството си от факта, че мъж, а не жена, помогнал на детето му да се появи на бял свят. Според таткото това било непристойно.
Лекарят Мухамад аз Забн е служител на Медицинския център „Крал Фейсал” в Риад. След раждането до него се приближил младият баща, стиснал му ръката и му предложил да се срещнат в градинката до болничното заведение, за да му се отблагодари както трябва.

Когато лекарят пристигнал в градинката, мъжът извадил пистолет и стрелял по медика, ранявайки го тежко. След това престъпникът избягал от местопрестъплението. Той е бил издирван от полицията около месец.

Случаят предизвика сериозен резонанс сред местното население. Повечето участници в дискусиите в мрежата осъждат таткото и постъпката му. Други обаче отбелязват, че трагедията нямаше да се случи, ако администрацията на болницата се бе поинтересувала кой би трябвало да води раждането.