Кървав екшън се е разиграл в кафене в централната градска част на Банско. След саморазправа с клиент на заведението известният с буйния си нрав в града Михаил Рупчин извадил нож и започнал да вилнее.
Рупчин, известен в Банско с прякора Фъшка, насочил агресията си и срещу останалите посетители в заведението. Възникнал скандал, който прераснал във физическа саморазправа. Разяреният мъж размахвал ножа, без да се съобразява кой е пред него, и отправял непрекъснати заплахи, пише struma.bg.

В резултат на инцидента са пострадали двама. По-сериозно е пострадал 26-годишният Радослав Вишанин, който е с прободна рана в областта на гърдите. С порезна рана на врата е 24-годишният му приятел, също от Банско. Двамата са транспортирани в Спешен център - Разлог, където им е оказана първа помощ. Вишанин е оставен в болничното заведение под наблюдение, а приятелят му след прегледа е освободен за домашно лечение.

Сигнал за разигралия се екшън е подаден и в местното полицейско управление и пристигналите на място полицейски служители успели да тушират напрежението. Рупчин е задържан със заповед до 24 часа. За случая е уведомена и Районната прокуратура, която е образувала досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 129, ал. 2 от НК - за нанасяне на средна телесна повреда. Работата по случая продължава.

В друг кървав инцидент е пострадал 53-годишният Костадин Янчовичин от Банско. Той е открит в безпомощно състояние и с прободна рана в областта на корема в краварник в местността Малка ливада край Банско. Незабавно е транспортиран в Спешен център - Разлог, където му е оказана помощ. При прегледа е установено, че състоянието му налага хирургическа намеса, и той е опериран  в хирургията на МБАЛ - Разлог. Настанен е за лечение в болничното заведение.
Задържан като извършител на деянието няма, тъй като в хода на работата по случая служителите на реда са установили, че мъжът се е самонаранил след употреба на солидно количество алохол.

През почивните дни в Банско е регистриран още един инцидент. 49-годишен турист от Кралство Норвегия е открит в безпомощно състояние в хотелския комплекс, където бил отседнал. Мъжът е транспортиран в МБАЛ - Разлог, където при направения му медицински преглед е установено, че той е с фрактура на лявата ръка и охлузвания по главата. В хода на работата по случая и снетите показания на норвежеца е станало ясно, че му е нанесен побой пред питейно заведение в Банско. Туристът е съобщил, че е бил нападнат от непознати за него лица. Служителите на реда все още работят по установяване самоличността на извършителите.