Защо им беше да бързат, защо се качиха на тази кола. Бяха си устроили живота в Турция, ожениха децата си, апартаменти им взеха…, вайкаше се братът на 60-годишната Емине, която загуби живота си в обърналия се по таван „Фолксваген” в отсечката Котел-Тича.
При несъобразена скорост с пътните условия, в зона на излизането от остър десен завой, водачът на автомобила губи управлението, напускайки пътното платно и пада в 20 метрово дере.



Колата с четиримата пасажери се преобръща по таван. Един от пътниците, возещ се на задната седалка, загива на място. Тежко пострадал, с опасност за живота, е съпругът на загиналата, който е откаран в болницата в Сливен, предава kotelnews.com.



Водачът обясни, че не e карал много бързо и е бил на 4-а предавка. При изваждането на автомобила от дерето е установено, че скоростният лост е на 6-а.

Близки на пострадaлите коментираха, че шофьорът е карал прекалено бързо и още на предходните завои се е поднесъл на два пъти.

Пострадалото семейство е с двойно гражданство и в момента живеело в Турция. Във фаталния ден те тръгнали за Котел, където са щели да преподновят изтичащи документи за самоличност. До общинския център трябвало да ги закара племенникът им, но той се забавил поради ангажимент.