В интернет се появи първата официална фотография, показваща интериорът на следващото поколение на Porsche Panamera. Снимката, на която се вижда салонът, беше публикувана на страницата 911legendsneverdie в Instagram.
Съдейки по детайлите от изображението, може да се заключи, че следващата Panamera ще получи изцяло нов салон. Различен е екранът на мултимедията, селектора за превключване на предавките, бутоните около него, както и воланът, пише fakti.bg.

Интересно е още, че голяма част от досегашните бутони ще бъдат заменени със сензорни такива. Иначе иновацията ще съхрани приборният панел с централно разположен оборотомер, както и часовникът, монтиран в горната част на централната конзола.



Като цяло салонът на новата Panamera ще е сходен с този на последното поколение Cayenne. Най-значимите разлики са в различния екран на мултимедията, както и в различните въздуховоди.

От компанията са разработили и изцяло нов двигател за следващата Panamera. Той е V-образен осемцилиндров бензинов битурбо с мощност 550 конски сили. Максималният му въртящ момент е 770 Нм. Дебютът на Panamera не е известен на този етап.