Деян Неделчев е певец и композитор, носител на редица награди от национални и международни надпревари от близкото минало и единственият български изпълнител, подписал договор със световната звукозаписна компания „Полиграм“. През 90-те години на миналия век той покоряваше сцената с хитове като „Посвещение“ и „Обич за обич“. През последните години обаче стана известен като Деян Икебаната, след като направи рязък завой в творчеството си с песента си „От икебана дървесата ги боли”. Поредната му скандална песен е „Ферма за сперма“, която очаквано се сблъска с обществения потрес.
Пред „ШОУ“ скандалният изпълнител разкри, защо Поли Генова е трън в очите му, а също така коментира и конкурса “Евровизия, който предизвика противоречиви мнения.
 

19_Ikebanata1.jpg- Доста сериозни критики отправихте във фейсбук по отношение на българското представяне на конкурса „Евровизия“ в лицето на Поли Генова. Но имаше и силна ответна реакция спрямо вас…
- Във фейсбук съм заобиколен от мръсна паплач, която блокирам нонстоп. Жално ми е, като гледам как някои хора нямат мозъчни клетки и реагират като стадо овце, без да мислят изобщо. Аз понеже съм доста толерантен и добър, приемам всички покани за приятелство, но после като напиша някой пост, който не се харесва на всеки, започват да обиждат.

Последното беше това - за Поли Генова, че е хибридна певица. Но хората не четат какво съм написал. Аз й пожелах успех на финала, после написах: "Браво, Поли!" и "Браво, България!".

Радвам се за успеха на България, но такава песничка много по-добри певци от Поли биха я изпели. Но тъй като БНТ е монополист, си избира кой да ходи на "Евровизия". Поли е богоизбраната и това е. И като й казах тези неща, ме емнаха във фейсбук. Прости хора, слаба държава. Откъде накъде, като не ми харесват мнението, ще ме обиждат, че даже и ме кълнат. Пишат ми да умра от рак и т. н. Един ми писал: "Ако още веднъж ми изтриеш поста, ще умреш от рак до една година!". Може ли да пишеш такова нещо?!

Това са лоши енергии

Виж в какво гадно общество живеем! Само комплексари, които не знаят какво да направят с живота си. Няма етика и толерантност. И ме обиждат, че аз съм бил злобен. Въобще не съм злобен, аз съм просто реален човек. Пея от 3-годишен и, извинявай, но, ако аз не си кажа мнението, кой? Ами Поли Генова никога не може да стане някаква суперпевица. Тя не може да ме грабне с нищо – нито с тембър, нито с височини. С нищо. Нито пък с късите си крака и дебелия си задник. Нито пък, че се е облякла като лесбийка или, че е такава.

- Какво значи хибридна певица?
- Ами хибридна певица е – вземаш от тука това, от там – онова.

- Какво искате да кажете, че няма идентичност ли?
- Ами каква идентичност има? Кажете ми кой харесва Поли Генова, колко хора я харесват?

- Ами не са малко да ви кажа, даже са доста…
- Ама защо? Защото е представила България за втори път на "Евровизия". Първият път се осра и нищо не направи. Сега по-добре. И аз го казах. Но защо трябва да обичам Поли Генова или да й се възхищавам?! Няма за какво просто…

- Не сте ли прекалено остър в изказванията и коментарите си? А вие за Поли Генова пишете, че приличала на извънземно, че била облечена като лесбийка…
- Ами да, беше облечена като проститутка! И с тази гадна прическа – то мъж ли е, жена ли е, не знам какво е. Как да кажа: "О, Поли, страхотна си!". Ами няма как.

- Защо според вас Поли Генова не може да стане голяма певица?
- Защото няма даденостите. Тя първо има много неприятен тембър за пеене. Тя пиши, крещи, вряка нещо. Има качества, но това не е достатъчно. И дори да стане нещо от нея, няма да е кой знае колко голямо. Тя се мотае на сцената като някое петле. Смешна работа.

Поли Генова е насила лансирана певица.

- Кой според вас трябваше да представи България на "Евровизия" тази година?
- Ами има много изпълнители. Включително и аз бих могъл да я представя. Имам национални и много международни награди. Не казвам, че аз би трябвало, казвам, че включително и аз бих могъл. Но БНТ прави изключително голяма грешка. Не събра български песни както предните години, ами прави някакъв монопол и решава, че Поли Генова ще е най-великата. Кой го решава това и как?!

После обясняват, че нямали пари за национален конкурс. Те толкова пари са пръснали за клипа й на Поли Генова, за осветление, за тоалети... А иначе пари нямали. Противоречи си много националната телевизия. Според мен трябва да има национален конкурс и да се съберат песни от цялата страна. Сигурен съм, че много мои колеги ще се съгласят за това нещо.

- Но много хора казват, че вие пишете злостни коментари по адрес на Поли Генова, защото сте озлобен, че вие не сте на нейното място…
- Глупости! Дреме ми на хвърчилото, че няма да отида на най-големия пе*растки и лесбийки конкурс. Аз имам толкова много награди, че въобще не ме интересува. Радвам се за успеха на България, но не одобрявам певицата. И мога да ви кажа, че на този конкурс слушах много хубави песни. За мен полската песен беше най-добрата - като текст, като излъчване и като композиция.

- В световен мащаб обаче Поли Генова и нейната песен бяха много високо оценени…
- Бе, глупости! Пишат се глупости и журналистите си вярват. Нашата не беше и за челната тройка дори. Не мога да кажа, че и тази на Украйна, която спечели беше най-силната, но беше по-силна. Тя беше много трудна за възприемане, но е много силна, и като хореография, и като пеене и като всичко. Вярно, казват, че там играела лесбийската мафия, но каквото и да играе, си беше силна песен.

Отдавна този конкурс е гей и лесбийски, но няма лошо. Аз

обичам гейовете и лесбийките

това са най-гениалните хора и най-креативните. Аз на "Евровизия" видях повече гейски знамена, отколкото национални. На този конкурс се видя, че борбата беше между Русия и Украйна и тук е намесена политиката. Руснаците бяха абсолютно сигурни, че ще спечелят. Те бяха заложили там 1 милион евро на това нещо. А певецът им беше като един мишок. Той първо – грозен, второ – никакъв. Мишок, формално пеещ. Не мога да си представя как точно той е номер едно в такава огромна държава. Не ми направи никакво впечатление. Единствено песента е приятна и тя е написана от гърци. Може би някакъв любовник на Филип Киркоров да е този мишок, не знам.

- Защо така говорите?
- Ами, защото всички знаят, че е гей. То му личи от 200 километра, че е гей. Това, че е бил женен за Алла Пугачова не значи нищо. Знаете ли колко мъже имат жени, а спят с мъже?! Ние всички знаем, че Филип Киркоров е гей. Аз, без да го познавам Филип Киркоров, ви казвам, че то му личи от 250 километра и му е изписано на челото: „Аз съм гей“. Ама това мен не ме притеснява. Но Филип Киркоров никога не съм го обичал като певец, нито пък като излъчване. Много парадира и за това ми е неприятен. Има глас, но посредствен глас.

Добре, че покрай Алла Пугачова станаха нещата, иначе не знам…
 

Плюят по “Ферма за сперма”, а вкъщи си правят чекии

Един човек ми беше написал: "Много ви е хубава песента “Ферма за сперма”, но не мога да я пусна на малката си дъщеря, защото е 3-годишна". Понеже текстът бил не знам си какъв. И какъв й е текста, го попитах?! Че спермата създава хората! Вие знаете ли, че на запад хората са създали театър за спермата? В Англия има цяло представление. Това общество трябва да се превъзпитава. Не можеш да отричаш спермата, която създава живота и да се възмущаваш, а след това да се върнеш вкъщи, да си направиш две чекии и да се кефиш на няколко ракии. Спермата дава живот, тя е свещена и от нея зависим всички, гневи се пред “ШОУ” скандалният изпълнител.

Едно интервю на Орлин ФИЛИПОВСКИ