Огненият масаж, наричат още терапия фламбе набира популярност вече и у нас. Този древен тибетски метод, взаимстван в последствие от китайската традиционна медицина се практикува успешно не само за красота, но и за облекчаване на болките в кръста, причинени от дископатия или шипове. Робините на красотата смятат, че този метод топи обиколката на талията, бедрата и ханша.
Тези, които го практикуват го възхваляват като възможно най-добрият и най-бърз начин за отстраняване на нежелания целулит. Тъй като в прилагането му се използват етерични масла, с които се обтрито тялото, а отгоре им е запален огън, привържениците му твърдят, че с тази техника се ускорява кръвообращението и се подпомага изгарянето на мазнините, пише "Монитор". 

При огненат терапия концентрирано се повишава температурата на тялото в третираната зона, при което се атакуват мастните депа. Резултатът от нея е изключителен - при някои клиенти - намаление на обиколката до 4-5 см още при първа процедура. Препоръчват се минимум 10 процедури 2 пъти в седмицата, за максимални резултати, твърдят лекари, практикуващи китайската традиционна медицина.

Обикновено една процедура трае 30 минути и, противно на очакваното, е напълно безболезнена. Започва се с обтриване на тялото с етерични масла. След което върху него се разстила хавлиева кърпа, напоена с билков екстракт. От първостепенно значение са и самите билки, използвани за компресите. Тяхното фармакологично действие е важен момент по време на масажа. Върху първата кърпа се слага втора, която се полива с медицински спирт и се запалва.
Огънят затопля цялото тяло, отваря порите и човек започва да се поти.

Билковият екстракт прониква дълбоко в кожата. Тази процедура укрепва имунната система и действа релаксиращо, разширява кръвоносните съдове, което спомага за подобряване на лимфопотока и засилва метаболизма, прочиства тялото от токсини,облекчава мускулми спазми. Препоръчва се при ревматизъм, възпалителни заболявания, безсъние, умора, главоболие, апатия, въздейства на нервната система, за превенция и лечение на лумбална и цервикална дегенеративна дискова болест.

Тези процедури са широко практикувани в източните физиотерапии и болници наред с методите на класическата медицина.
Огненият масаж е противопоказен при страдащи от хипертония, отворени рани, висока температура, остро възпаление , диабет и бременност.

ОЩЕ ЗДРАВНИ НОВИНИ И СЪВЕТИ ЧЕТЕТЕ НА НАЙ-ДОБРИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO