Най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” наложи Районният съд във Варна на 29-годишен мъж от града. Той е обвиняем за кражба на автомобил. Пострадала от деянието е жена, на която на 22 май тази година е отнета леката кола чрез сплашване с оръжие.

Както БЛИЦ съобщи престъплението бе извършено около 17 часа на ул. "Г. С. Раковски” в морската столица. Водачката на автомобила била принудена от крадеца да шофира до отдалечена местност на Варна, където автомобилът  „Ситроен” й е бил отнет.

Мъжът вече е осъждан няколко пъти досега за посегателства срещу личността и собствеността, както и за преправяне на газов пистолет. С последната влязла в сила присъда спрямо него от 2014 г. му е било наложено наказание от 1 година лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години.

29-годишният мъж страда от наркотична зависимост. От доказателствата по делото, предишната съдимост на обвиняемия, както и високата степен на обществена опасност от деянието, съдът прие, че са налице и двете законови предпоставки да му бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Обжалването на мярката е в 3-дневен срок.