Бях изненадана, когато го видях, разпознах го веднага. Той направи много за нас, чупеше стъкла, за да помогне на пострадалите хора, извади акумулатора на автобуса. Това разказа Юлияна Атанасова, директор на ОУ "Христо Ботев" в Ахелой.
30 учители от Ахелой и Поморие са пътували в автобуса на фирма "Травъл бус сървиз", който близо до сливенското село Камен се е ударил в ТИР. Секунди по-късно на местопроизшествието се озовава Динко Вълев от Ямбол, който се прочу със задържането на 14 сирийски мигранти през февруари, пише "24 часа". 
Вълев веднага се втурнал да помага на пътниците, самият той е пострадал - с порезни рани по краката и главата, с подуто коляно.

"Бях на втората седалка зад шофьора, видях момента на сблъсъка, даже с колежката, която седеше до мен, извикахме, за да предупредим останалите", каза Атанасова.

Двете учителки, които са оставени под наблюдение в сливенската болница са от Ахелой. Едната колежка е с порезна рана на челото, от счупено стъкло, която се наложило да шият, другата също е с травма на главата, сутринта се чухме, очакват утре да бъдат изписани, уточни директорката.
Учителите от екскурзията днес са на работа, не се е наложили промени в програмата им.

Още преживяваме случилото се, направихме консултации с училищния психолог, каза директорката на поморийското СОУ Кръстинка Цветкова.
Междувременно от Апелативна прокуратура Бургас съобщиха, че под надзора и ръководството на Районна прокуратура - Сливен е започнало досъдебно производство за катастрофата.

Според официалното съобщение в резултат на катастрофата са пострадали 8 души, като 7 от тях са получили леки телесни повреди, хоспитализирани са и са освободени за домашно лечение. Най-тежко е пострадал водачът на автобуса, който е с фрактура на подбедрицата. Той е останал под медицинско наблюдение.
Към момента е извършен оглед на местопроизшествието. Извършват се разпити на свидетели. Предстои да бъдат назначени множество експертизи, които да установят размера на настъпилите значителни материални щети.

Една от версиите е неправилно изпреварване.

Днес от фирмата превозвач отказаха коментар, обясниха, че управителят е ангажиран.