Айда Фийлд изложи здравата мъжа си Роби Уилямс като разкри, че той няма елементарни познания за живота на обикновените хора. В женско токшоу по британската ITV тя разказа, че певецът вероятно е толкова безпомощен в живота, защото звездната му кариера започнала едва когато бил на 15.
Точно покрай тази тема – славата в тийнейджърските години, 37-годишната Айда открехна доста завесата за ежедневието на звездата. „Реалността е такава - понеже Роб е станал известен на 15 и е доста главозамайващо това, което ти се случва като станеш известен, а това е етапът, в който се учиш на разни неща за живота”, каза тя,
 
„Шегувах се с него, че не ходи на пазар или не знае как да шофира, но един ден извадих краставица от хладилника и той ме попита какво е това. Казах му, че е краставица, а той каза: „О, не знаех, защото съм ги виждал само нарязани”. Той ги е виждал само в салати и нарязани, не мисля, че осъзнава, че идват цели от магазина”, добави Айда.
 
Участничка в шоуто прояви нездраво любопитство за по-специфични умения на певеца: „Надявам се, че не е така за други неща...”. „Не, не е”, побърза да отговори Айда.
 
Засрамването не спря до тук. Друга дама попита: „А знае ли нещо за чистенето с прахосмукачка и миенето?”. „За Бога, не. Той дори не знае как да смени електрическа крушка”, разкри Айда.
 
Тя и Роби са женени от 2010 година. Имат две деца.