Появиха се първи кадри от стрелбата в зала „Ървинг Плаза” в Ню Йорк, където един мъж беше убит, а други четирима тежко ранени. По последна информация, става дума за трима мъже и една жена, съобщава Ен Би Си Ню Йорк.
33-годишен мъж е бил прострелян в корема и починал по-късно в болница. В друго лечебно заведение са откарани останалите пострадали. Информация за състоянието им не се съобщава.
 


Стрелбата е открита на третия етаж на сградата в т.нар. зелена зала на „Ървинг Плаза”, намираща се на площад „Юниън Скуеър” в Ню Йорк малко след 10 ч. вечерта местно време. Рапърът T.I., който бил хедлайнер, още не бил излязъл на сцената, когато се чули изстрелите. По това време, обаче, пеели колегите му Маино и Чичо Мурда (Maino and Uncle Murda).
 
Мъж от публиката, пожелал да остане анонимен, разказал, че бил близо до сцената, когато изведнъж настъпила паника. „Всички си прекарваха добре докато не започнаха да бягат – това е”, каза той и добави, че някой от бягащите се падали на земята докато тичали към изхода.
 
От полицията обявиха, че е имало проверки с детектори за метал преди концерта, но според хора от публиката охраната била слаба.
 


Според източници на tmz.com зад сцената, точно преди стрелбата избухнал спор, предшестващ появата на T.I. Бил изваден пистолет и хората зад сцената се втурнали в публиката, когато се чули изстрелите.
 
За момента няма арестувани.
 
„Ървинг Плаза” е концертна и бална зала, която побира 1025 души. 

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!