Британският премиер Дейвид Камерън купи евтина кола втора употреба. Автомобилът е стара Nissan Micra и е предназначен за неговата съпруга.
Когато собственикът на салона за употребявани автомобили Иън Харис получил обаждане от службите за сигурност, че автокъщата му ще бъде посетена от министър-председателя, той помислил, че приятели си правят шега с него, пише fakti.bg.

Според разказа на Харис от службите го помолили да остане половин час след работното време в края на седмицата, за да може Камерън да огледа колата. Въпросната Nissan Micra била с цена от 1495 лири. Автосалонът на Харис пък се намира в английското село Minster Lovell и се слави като един от тези, продаващи качествени употребявани автомобили.

Според Харис, Micra-та, която харесал Камерън е без забележки и е на реални 92 000 километра. След огледа на старата Nissan Micra, министър-председателят казал на Харис, че ще се върне на следващия ден, за да купи автомобила и десет часа по-късно бил отново в автокъщата с парите. Сумата, която е искана за автомобила се равнява приблизително на 3800 лева.