"Хората пищят крещят. И други коли спряха, но само гледат. Казват: "Пази се, ще гръмне". Викам "Ама какво ще гръмне, пълно е с хора вътре" и започнахме да ги вадим един по един". Това разказа Динко Вълев от Ямбол - мъжът се прочу като ловец на бежанци, като дори публикува клип, на който се вижда как е натръшкал група мигранти по корем с очи към земята, а преди това ги е и респектирал със сила.
Ямболията, за когото писаха редица световни медии (BBC го нарече дори българския герой), сега обаче се показа в друга светлина - помагал е на хората, които са били днес в автобуса с учители, сблъскал се с румънски ТИР на пътя Сливен - Ямбол.

При катастрофата пострадаха 15 души - двамата шофьори и 13 пътници. Преподавателите се връщали от празненство за 24 май.

Вълев разказва, че е имало паника и че самият той се е паникьосал. "Но си казах, че ще ги вадя един по един", разказа пред Нова ТВ мъжът. 

По думите му най-тежко е пострадал шофьорът на автобуса, друга жена, също по-сериозно пострадала, се е наложило да я носи на ръце. "Имаше към 7-8 човека, които ги изнесох на ръце", казва той.