Джони Деп се изказа доста остро за австралийския заместник министър-председател и министър на селското стопанство Барнаби Джойс. Във вторник  при гостуването си в чат шоуто на Джими Кимел Деп заяви, че австралийският политик му прилича на кръстоска с домат.
"Това не е критика. Малко съм разтревожен, че той може да експлодира", сподели холивудският актьор.
 
В отговор на думите му в сряда Барнаби Джойс заяви пред репортери в Австралия: "Превръщам се в Ханибал Лектър за Джони Деп. Влязъл съм в главата му и дърпам струни и лостове", визирайки мозъчните игри, присъщи на измисления персонаж от киното и телевизията, психиатъра и сериен убиец д-р Ханибал Лектър. "Дълго, след като забравих г-н Деп, той все още ме помни", допълни политикът.
 
Свадата между Джони Деп и Барнаби Джойс започна миналата година, след като актьорът и съпругата му Амбър Хърд нарушиха стриктните австралийски закони за биосигурност, вкарвайки в страната двете семейни кучета Пистъл и Бу, без да преминат през ветеринарен контрол и карантина. Тогава Джойс поиска животните незабавно да бъдат върнати в САЩ, заплашвайки ги с евтаназия.
 
През април тази година Амбър Хърд се яви пред съд в щата Куинсланд, Австралия. Съпругата на Джони Деп се призна за виновна в представянето на фалшиви имиграционни документи и й беше наложена глоба. Хърд обаче се размина с по-тежки санкции, тъй като две по-сериозни обвинения срещу нея, предвиждащи до 10 години лишаване от свобода и глоба от 76 000 щатски долара, бяха свалени.