Районна прокуратура Първомай  наблюдава досъдебно производство за изоставено в безпомощно състояние бебе в град Първомай. Както БЛИЦ съобщи, на 23 май 2016 г., около 6,30 часа в Центъра за Спешна медицинска помощ в Първомай е намерено бебе в черен сак. Момиченцето е било на видима възраст един ден.
Под ръководството на Районна прокуратура Първомай са проведените оперативно-издирвателни мероприятия, като  е установено, че майката на детето  е Ангелина Л., на 39 г. от Димитровград. Бебето е било оставено в болницата от 64-годишния З.Р. от пловдивското село Поповица. Предполага се, че той е баща на момиченцето. Събраните данни от разследването сочат, че детето е родено няколко часа по-рано в изоставена сграда в Поповица. Бебето и майката са настанени в МБАЛ-Първомай и са в добро здравословно състояние. 64-годишният З.Р. е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

В момента се извършват процесуално-следствени действия по случая. Предстои назначаване на медицински експертизи, разпити на свидетели и др. Както вече съобщихме, майката е шизофреничка. В момента се издирва нейният настойник. Вероятно бебето ще бъде дадено на приемно семейство, след като бъде изписано от болницата.  
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ