В курорта Слънчев бряг цари пълен хаос. Улиците са задръстени от паркирани автомобили, алеите са пълни с роми-търговци, включително и на секири. Боклуци са разпръснати навсякъде и общата картина на безпорядък може да прогони туристите, пише "Труд".
Вече има скандинавци, англичани, гости от Израел, но ги посрещаме не както подобава. Те няма къде да се разхождат.

За това алармира хотелиерът Веселин Налбантов, член на управата на Съюза на собствениците в Слънчев бряг. "Колегите са се постарали и хотелите са отворени, но този безпорядък трябва да се оправи, министерството на туризма трябва да започне незабавни проверки", призова Налбантов.

"Искаме улиците и алеите да се стопанисват, както остров Света Анастасия край Бургас, който под грижите на общината се превърна в привлекателна атракция за туристите. Така улиците и алеите може да стопанисва и община Несебър", каза още Веселин Налбантов.

В същото време изпълнителния директор на АД "Слънчев бряг" Златко Димитров увери, че пропусквателните пунктове в курорта вече работят /от 20- ти май/, но засега само предупреждават автомобилите да не нарушават реда и да си вземат стикери, а от 1 юни ще е в сила контролният режим и режимът за зареждане, който е в строго определени часове.

Синята зона и паякът, както и кола със служители, които ще поставят скоби на неправилно паркиралите автомобили започват работа от началото на юни.
"В момента тече гратисен период, защото все още прекалено много обекти се подготвят за сезона, иначе и аз искам да затворя крайбрежната алея", каза шефът на АД- то. Димитров дори коментира, че тази година няма да има помпозно откриване на сезона, за да се пестят средства за охрана и други нужди.

С всички условия за отдих и забавления ще бъде открит сезонът на Южния плаж в курорта Слънчев бряг, съобщиха от ивицата вчера. Стартът ще е на 1 юни. Осигурени са достатъчно паркоместа, медицински пункт с оборудване, реанимационен екип, съблекални , душове, кошчета, чисто нови слънцезащитни чадъри. Заведенията край плажа също са в трескава подготовка. На Южната ивица дискотечният сезон ще бъде открит на 3 юни.