Семейство от малко американско градче преживяло на собствен гръб несъвършенството на съдебната система. Джошуа и Алисия решили да отидат с приятели на вечеря и оставили детето си на грижите на детегледачка. Когато се върнали, попаднали на ужасяваща гледка - момченцето се давело от плач, докато детегледачката спала.
Нещо повече - едногодишното бебе било цялото в синини, а на бузката си имало отпечатък от длан.


 
Възмутените родители веднага извикали полиция и още на следващия ден подали оплакване в съда. Макар и на пръв поглед делото да изглеждало предрешено в полза на бащата и майката, съдиите не намерили основателни причини да накажат детегледачката. Оказало се, че според законите на града, в който живеели Джошуа и Алисия, в случай на насени леки травми, можело да има обвинителна присъда, само ако потърпевшият даде показания. А очевидно, в случая с едногодишното момченце това било невъзможно.


 
Възмутена, майката публикувала снимки на пребитото си дете на страницата си във Фейсбук, където подробно разказала целия случай. Само за часове над 150 хиляди души репостнали написаното от майката, а случаят предизвикал всеобщо негодувание.
 
Така само с един пост във Фейсбук Алисия може да предизвика промени в закона. В момента група юристи обмисля съответните поправки, за да не се стига повече до такива случаи.
 
Превод и редакция БЛИЦ