Главният съдебен лекар в Египет опроверга информацията за взрив в падналия в Средиземно море самолет на египетската авиокомпания "Иджипт еър", предаде държавната информационна агенция МЕНА, цитирана от ТАСС и Ройтерс.
По-рано във вторник Асошиейтед прес цитира египетски съдебен лекар, според когото първоначалната експертиза на тленните останки на загинали при самолетната катастрофа подкрепя хипотезата за взрив на борда.

"Всичко, публикувано по тази тема, е напълно невярно. Това са просто предположения, които не са на съдебно-медицинските власти", каза Хешам Абделхамид.

"Когато падне самолет, задължително в един или друг момент има експлозия, която го разбива. Няма значение дали експлозията ще стане във въздуха - в резултат на авария или на престъпно действие - или когато се сблъска с водната повърхност след падане от 11 км височина", каза източник, близък до разследването, цитиран от Франс прес. По думите му това не значи, че в самолета е имало експлозив.

Съдебни лекари взеха днес ДНК проби от роднини на жертвите от катастрофата, за да установят на кого принадлежат тленните останки, които бяха докарани в неделя и в понеделник в моргата в Кайро, съобщи ръководителят на "Иджипт еър" Сафуат Мослем.
Самолетът, изпълнявал полет от Париж за Кайро, падна по все още неустановени причини на 19 май в Средиземно море между о-в Крит и северния египетски бряг.