Видео, разпространявано в социалните мрежи, ни показва нагледно, че белим четири храни по по-трудния начин. А всичко може да бъде далеч по-лесно. Това са храни, които често използваме всеки ден.
Много по-добре е бананът да бъде обелен така, както го правят маймуните. Така ще бъде удобно да го хванете за дръжката, а не да започвате от там.<br /> &nbsp;<br /> Когато трябва да обелим чесън обикновено се мръщим. Работата е неприятна, бавна, а силният аромат на чесъна не понася на всеки. Много по-лесно, бързо и чисто е да ударим с юмрук главата чесън и така да го разцепим на скилидки. После просто го сложете в съд и го раздрусайте силно. Резултатът е изумителен &ndash; той се бели сам, а по пръстите ви няма люспи и неприятна миризма.<br /> &nbsp;<br /> Прясно сварените яйца също могат да бъдат обелени по-бързо и лесно. Обикновено по ръцете ни или по самото яйце остават малки следи от черупките, които лепнат и дразнят. Вместо да се мъчите излишно, пуснете прясно свареното яйце в съд със студена вода, затворете добре и го раздрусайте здраво. Яйцето излиза прекрасно обелено и чисто, без следи от черупки по него.<br /> &nbsp;<br /> Беленето на варените картофи не е приятно преживяване. Отнема доста време и енергия. За това преди да сварите картофите, направете по един разрез от двете страни, както е показано във видеото. Беленето става като детска игра &ndash; обелката сама се свлича от добре сварените картофи. /БЛИЦ<br /> &nbsp;