39-годишен мъж от ломското село Сталийска махала убил баща си с брадва, заровил трупа му в двора, изкъпал се и легнал да спи. Милен Луканов е задържан часове след ужасното престъпление и вече е направил пълни самопризнания, съобщиха от полицията в Монтана.
По данни на криминалистите мъжът има психически отклонения, но все още не е ясно дали е диагностициран в специализирано заведение.

Ужасната драма се е разиграла в понеделник късно вечерта в дома на семейство Луканови в Сталийска махала, пише bulnews.bg.  
Как точно е извършено убийството, от полицията все още не съобщават. 

Не е ясно и кой е подал сигнала за престъплението, но в 2,30 чака след полунощ униформени нахлули в къщата на Луканови. В двора те открили заровен мъртвия 70-годишен стопанин на дома. По разкази на съседи в този момент от къщата излязъл синът, вероятно събуден от сирените на полицейските коли, и се провикнал „Войводата е мъртъв, въстанието успя”. Полицаите незабавно му щракнали белезниците и го прибрали в полицейското управление в Лом.

При огледа на двора и къщата те открили брадва, мотика и лопата, изцапани с кръв. Местните разказват, че синът на мъртвия бил нормално момче. Психиката му обаче се разбила след смъртта на майка му. Цялото село е потресено от престъплението. Хората нямат представа какво може да накара син да съсече баща си.

Полицията в Лом продължава да разплита ужасното престъпление. Извършителят на престъплението е задържан за 72 часа.