Очакваме около 80 000 автомобила да влязат в столицата през днешния ден заради края на почивните дни, каза шефът на столичния КАТ комисар Тенчо Тенев. Той предупреди, че  бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” ще бъде затворен след 17.00 часа. 
Комисар Тенев обясни, че патрули на КАТ ще има на всички входни артерии на София. „На всички възлови кръстовища ще има регулировчици, за да може автомобилите да влизат свободно в София”, добави той пред агенция Фокус. „Очакваме около 70 000-80 000 коли да влязат в столицата през днешния ден”, допълни полицейският шеф. 

Във връзка с футболния мач за Купата на България довечера между отборите на ЦСКА и Монтана, началникът на столичната пътна полиция заяви, че има създадена организация за движение около Националния стадион „Васил Левски”. По думите му движението по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” в частта около националния стадион ще бъде затворена за движение на автомобили след 17.00 часа.

Полицейски екипи ще има край всички училища, които изпращат зрелостници, каза още шефът на КАТ. „При всички училища, които са ни заявили, че имат балове през днешния ден ще има полицейски екипи, които ще организират движението на автомобилите”, подчерта той.

Комисар Тенев заяви, че през вчерашния ден са санкционирани около 46 абитуриенти, които са нарушавали правилата за движение по пътищата. „Това са млади хора, които се показват от прозорците и люковете на автомобилите. „Целият наличен състав на КАТ и служителите във видеоконтрола са на работа днес”, обяви шефът на КАТ.