Тежка катастрофа е станала снощи в центъра на Мездра. Малко преди 20 часа на кръстовището на бул. „Александър Стамболийски“ при основно училище „Христо Ботев“ се ударили мотоциклет „Хонда“ и лек автомобил „Фолксваген Пасат“. Като по чудо няма загинали хора в жестокия инцидент, пише bulnews.bg.
Пасатът, който е бил шофиран от 55-годишния Любомир Сандов, идвал откъм ул."Петко Славейков" и направил ляв завой към булеварда, когато бил ударен отзад от движещия се по северното платно мотоциклет "Хонда", управляван от 35-годишния Живко Койчев от село Крета. При удара леката кола изхвръкнала от пътя и се забила в зелените площи край паметника на Васил Левски.

За късмет точно в този момент в градинката нямало деца, които често играят там. Според моториста колата не спряла на знак "Стоп" на кръстовището и така се стигнало до катастрофата.

Шофьорът на леката кола пък твърди, че моторът се движел с висока скорост и при опита си да го изпревари, се ударил във "Фолксваген"-а.

Алкохолната проба на шофьора е отрицателна. Мотоциклетистът обаче е отказал да бъде тестван с дрегер, заради което му е съставен акт. Живко Койчев е прегледан в центъра за спешна помощ, обслужени са му раните и е освободен за домашно лечение.

По леката кола и мотора има нанесени материални щети. Работата по случая продължава.