Кремовете са сред най-лесните за изпълнение десерти, но освен това са подходящи и за приготвянето на различни торти, рула и всякакви други сладкиши. Има и кремове, които изискват голяма доза опитност и търпение, но има и такива, които можете да направите буквално за няколко минути, пише gotvach.bg.
В случая ще Ви предложим 3 идеи за лесни за приготвяне кремове, които не отнемат и време. С тях ще се справите дори и ако никога досега не сте правили крем и наистина ще спечелите овациите на семейството и близките Ви. Ако се постараете повече и с украсата им, никой няма да разбере, че сте ги приготвили едва за няколко минути.

Бърз ванилен крем

Необходими продукти: 5 яйца, 6 с. л. брашно, 1 л прясно мляко, 8 с. л. захар, 2 прахаванилия, плодове за украса

Начин на приготвяне: В тенджера се разбиват захарта и яйцата и към тях се добавя размитото с малко мляко брашно. Котлонът се включва и при непрекъснато разбъркване се добавя и останалото мляко. Кремът се вари на тих огън, докато се сгъсти, добавя се ванилията и продължава да се бърка, докато започне да се охлажда. Изсипва се в охладени чаши, украсява се с плодовете и се оставя на хладно.

Лесен сметанов крем с ягоди

Необходими продукти: 600 г ягоди, 2 ч. ч. сметана, 1 ч. ч. пудра захар, 1 прах ванилия,бишкоти или бисквити за гарниране

Начин на приготвяне: Ягодите се измиват, нарязват, поръсват с малко захар и се оставят за 1 час в хладилника, за да пуснат сока си и да се отцедят.
В купа се разбиват захарта, сметаната и ванилията и към тях се добавят ягодите. Всичко се разбърква внимателно и се сервира в купички, гарнирано с бисквити или бишкоти.

Бърз млечен крем

Необходими продукти: 1 л прясно мляко, 5 с. л. захар, 1 ч. ч. вода, 2 с. л. желатин, 1 ванилия, канела за поръсване на кремчетата

Начин на приготвяне: Желатинът се разтваря във вода до бухването му. Млякото се кипва и към него се добавя захарта и разтворения желатин и всичко се разбърква, но котлонът вече се намалява. Когато кремът се сгъсти, се поръсва с ванилията и се изсипва охладени купички или чаши. Отгоре се поръсва с канела.