За странно возене в автобуса, който се движел като на мартенско рали, разказа възмутена варненка. Ето какво заяви жената, която освен пътник в градския транспорт на Варна, е и шофьор с 15 г. стаж, пише petel.bg:
„Качих се на автобус от градския транспорт на спирка "Кап.Георги Георгиев" посока центъра. Пътуването беше адско. Вземането на завои, като на рали, рязкото спиране и тръгване - бяха една от екстрите на пътуването. Не видях скоростта, с която се движеше автобусът, но дървета и хора преминаваха достатъчно бързо за една скорост, позволена за чертите на града. На моята двукратна молба към жената, която продава билетите в автобуса, ако може да помоли шофьора да бъде по-внимателен, беше отговорено, че автобуса не бил добре, не било от шофьора", започва тя. 

"Аз съм шофьор от 15 год. и такъв термин за МПС не съществува (автобуса не бил добре) ,освен това е недопустимо хората постоянно да залитат и да се блъскат един в друг през целият път. Ако аз бях шофирала така на курса за шофьори, никога не бих получила шофьорска книжка. Това всичко ми прилича като мисия на варненските шофьори, да намалят жителите на града! Преди 2 дни имаше инцидент с пострадали пътници и катастрофирал автобус на бул. „Осми приморски полк”. Няколко от пътниците надигнаха глас и заедно с моя си остана глас в пустиня. Слязох на спирката с треперещи крака - не от страх, а от стягането на мускулите, за да не се разхождам постоянно из целия автобус, при подобно шофиране. Всеки ден и 2-те ми деца пътуват с тази линия и съм чувала не ласкави коментари и от други пътници. Какво трябва да слушаме всеки път: "Автобусите са минали всякакви прегледи и са в изправност!"
А шофьорите как ги освидетелстват, че са в добро физическо и психическо състояние?
Мога да задам още много въпроси, макар че едва ли някой ще обърне внимание на това”, завършва разказа си Галина Райкова.