Всяка година по това време Кръстьо Ангелов от тополовградското село Срем организира голям празник с музика, веселие и футболен турнир в името на Бога. Той нарича себе си пратеник на Бога и твърди, че му е дадена силата да помага на хората, които се нуждаят от подкрепа. А традиционния празник, който той организира в родното си село от 11 години насам, събира около 500 – 600 християни, които вярват на учителя, който проповяда на земята Божиите закони
- Г-н Ангелов, след броени дни – на 4-ти юни, за единадесета поредна година организирате Празник на Създателя на света. Защо ви е да го правите този празник?

- Това е Празник на този, който създаде вселената и всичко, което виждаме и не виждаме. Той ми даде живота, допусна ме да мина през огромни страдания, да остана кожа и кости като по този начин ми даде и големи познания за живота на тази земя. След тежките изпитания Бог отново ми върна здравето и ме направи свой посланик на земята, за да предам на творенията Му спасителните слова, ученията, които могат да измъкнат България и света от ада.

Когато бях в най-трудното си състояние, аз казах на Бог, че ако Той ми възвърне силата и здравето, аз ще правя празник единствено и само в негова чест. Бог ме спаси! Затова аз правя този празник за негова слава. Започнах традицията преди 11години с приятели от Велинград, Пазарджик, Варна, Ивайловград и с моето семейство. Този празник няма общо с празниците на религиите и партиите на земята.

- Какви гости очаквате тази година и каква е програмата за празника ви?

- Програмата започва на 3-ти юни с посрещането на гостите ми от цялата страна. От 18 ч на стадиона в село Срем, Тополовградско. Ще се играе футболен мач между отборите на младите таланти от футболния клуб на Срем и този на „Нефтохимик” Бургас. На 4-ти юни ще има футболен турнир на стадионите в Срем и в Тополовград. Началото е 13 ч. На стадион „Тунджа”в Срем ще играят отборите на ветераните от ФК” Нефтохимик” – Бургас, ФК „Комотини” – Гърция, и ФК „Тунджа” – Срем и ФК „Ботев” Пловдив. Победителите ще играят полуфинал за първо място в групата. На стадион „Сакарски спортист” в Тополовград ще играят ФК”Берое” Стара Загора, ФК”Чорлу” - Турция и ФК” Димитровград” и ФК „ Равда” от село Равда.

От 18:30 ч на стадиона в Срем ще се играе финалът между победителите в двете групи за спечелване на „Купата на Бог”. След финалния мач, от 20:30ч в моя дом ще има тържествена вечеря, а за доброто настроение на всички гости ще свири оркестър „Мечта” от Хасково. В 21:30ч Валентин Михов ще връчи „Купата на Бог” на победителя във футболния турнир, която лично той изработва. Купата е за славата на Създателя и за доброто на всичките му творения на земята.

Официалните гости на Празника на Бог ще бъдат: Валентин Михов, Наско Сираков, Кирил Ивков, Стефан Милушев, Георги Атанасов (журналист), Крум Савов, Радостин Кишишев, Петко Петков, Георги Белчев, Георги Бинев, Иван Занев, Динко Дерменджиев, Марин Бакалов, Милен Георгиев, Георги Чиликов, С. Станчев, Севдалин Петров, съдийска колегия от два екипа, начело с известния бургаски съдия Виделов.

- За да организирате всичко това се иска много труд и време?

- Не съм сам, помагат ми много хора. Нашата цел е да защитим веруюто си „Обединението на човечеството около един Бог ражда силата и мира…”

Едно интервю на Тодорка Николова