Преди да се реши да се кандидатира за лидер на БСП, Корнелия Нинова се допитала до съпруга и сина си. „Извиках сина си да се прибере от САЩ. Седнахме тримата и поговорихме. Те са ми страхотна опора и без тях нямаше да се справя. Заедно решихме да тръгна по този път в БСП”, заяви пред Нова Телевизия Нинова.
По повод членовете на националното бюро на партията, тя коментира, че е заложила пътво на принципи, а след това на личности.
 
„Не можем да излъжем хората този път. Един от принципите е в бюрото да има цялата гама от хора – различни професионалисти, но и опоненти. Когато поканих Александър Симов, например, му казах, че първата му работа е да ми казва къде греша”, разкри Корнелия Нинова.
 
„Искаме предсрочни избори, но са необходими две неща – едното е обективно, а другото субективно. Тази политическа несигурност и нестабилност не може да продължава. Несигурност има и у българите, и у чуждите инвеститори. По-добре да не губим времето на хората с това управление”, категорична е тя.
 
Тя се обърна към останалите политически партии с молба – „Другите партии да не ни бабуват, да не ни врачуват и да не ни гледат в къщата за тези избори. Ние ще се подготвим за тях”.
 
„БСП в момента има три цели. Първата е партийна - ще си върнем онези, които разочаровахме. Втората е държавна - правим национален план, който е различен и изготвен от български авторитети - учени и експерти, извън нас. Третата цел е да реализираме този план, без да отстъпваме и на йота, но за това е нужно да спечелим изборите”, заяви Нинова.
 
Никой в БСП няма да взема решения в тесен кръг и задкулисно, отсече Нинова. "Категорично не би се кандидатирала за президент. Това не е последователно. Като се хвана за нещо го изкарвам докрай!", заяви лидерът на БСП. /БЛИЦ