Надениците заемат важно място сред консумираните храни. От важно значение е от какво са произведени. Надениците се срещат в различни разновидности - сурови, пушени, сушени. Могат да се използват при направата на макарони, салати, мезета, предястия или само сварени и задушени, пише gotvach.bg.
<div>За тези, които предпочитат домашно направената наденица, ви представяме следната рецепта:&nbsp;</div> <div>&nbsp;</div> <div>На първо място 1 с. л. кисело мляко и 1 с. л. доматено пюре се разбъркват добре до получаване на хомогенна смес. Слагат се в блендер, добавя се половин килограм телешка кайма, подправки на вкус, сода, сол и чесън на прах.</div> <div>&nbsp;</div> <div>Могат да се използват и 4 скилидки чесън. Благодарение на содата се получават меки и пухкави наденички. Прекарват се през блендера до получаване на хомогенна смес. След това сместа се слага в хладилник за 1 час.</div> <div>&nbsp;</div> <div>В дълбока тенджера се налива вода малко повече от половината. Слага се да ври на силен огън, след което се намалява и се изчаква водата да не къкри. Сместа се изкарва от хладилника и се разделя на 5 равни части.</div> <div>&nbsp;</div> <div>Всяка част се поставя върху намазнена хартия поотделно на дължина. Увиват се на руло. Трябва да се увият стегнато, за да не остане въздух вътре в хартията. Краищата им също се увиват.</div> <div>&nbsp;</div> <div>Внимателно се поставят в тенджерата с вода и се варят около 10 минути. След това се изкарват, оставят се да поизстинат, изкарват се от хартиите.</div> <div>&nbsp;</div> &nbsp;