Служителите на хотела „Корстон” в Казан, в който бе убита бившата съпруга на олигарха Сосин, разказаха на следователите за първите минути след престъплението. Както стана известно, предполагаемият убиец, 19-годишният син на милиардера Егор Сосин, е съобщил на охранителите и мениджъра на хотела, че майка му го е тъпкала с хапчета и му е предлагала секс.

Охраната на хотела е задържала сина на олигарха в коридора. По думите на служителите, пише "Лайф ру", откривайки стаята, където е бил отседнал младежът, те са видели на кревата тялото на жена, а цялата стая е била в кръв. Докато охраната на хотела е чакала пристигането на полицаите, Егор Сосин им разказал защо е убил майка си.

„Той каза, че убитата жена е майка му. По думите ми, тя го е склонявала към интимна близост, давала му е някакви таблетки. Сосин съобщи, че той е отказал да прави секс, а след това е прокудил дявола от нея”, разказа мениджъра на хотел „Корстон” А. Мананов.

До пристигането на полицията младежът се е държал неадекватно, говорил е за „бесове” и „демони”, опитвал се е да избяга.

19-годишният Егор Сосин е обвинен в убийството на майка си. Престъплението бе извършено на 10 декември в казанския хотел „Корстон”. Според версията на следователите, юношата е задушил майка си с кабел от зарядно устройство за телефон.