Дроб сарма, която съдържа традиционните агнешки дреболии, но овкусена и оформена по интригуващ начин ще стане истински сюрприз на празничната трепеза за Гергьовден, ако спазвате рецептата, предложена от zajenata.bg.
<strong>Продукти:</strong><br /> 1 агнешки комплект - черва, черен дроб, сърце<br /> 4-5 стръка пресен лук<br /> 2 стръка праз<br /> 50 гр. ориз<br /> 3 сварени яйца<br /> 4 сурови яйца<br /> на вкус сол - сухи подправки (Вегета), черен пипер, чесън<br /> връзка магданоз и няколко клонки копър<br /> <br /> <strong>Приготвяне:</strong><br /> Сварете агнешкия комплект с малко сол, но не го оставяйте да се свари напълно. <br /> Нарежете дреболиите на ситно и ги запържете за кратко. <br /> Запържете нарязаните лук и праз.<br /> Сварете ориза ал-денте. <br /> Смесете всички съставки, добавете нарязаните магданоз и копър, подправките, разбъркайте, осолете на вкус, добавете черен пипер и суровите яйца. Разбъркайте. <br /> Във форма за печен поставете хартия за печене, изсипете 1/3 от получената смес, поставете отгоре сварените яйца, покрийте с останалата част от сместа. Поставете ястието във фурната да се запече. <br /> Оставете го да се охлади и извадете от формата. <br /> Сервирайте с кисело мляко или заквасена сметана.