Разнообразете кроасаните си, като им добавите различни аромати и плънки.
<div><strong>Шоколад </strong>- сложете шоколад в основата на всеки триъгълник от тесто и оформете кроасаните.</div> <div>&nbsp;</div> <div><strong>Бадеми </strong>- сложете в основата на триъгълника от тесто парче бадемов марципан и навийте и оформете кроасаните. След като ги глазирате, поръсете с филирани бадеми.</div> <div>&nbsp;</div> <div><strong>Канела и стафиди</strong> - смесете 100 г захар мусковадо с 1 с.л. канела на прах и поръсете тестото, преди да оформите кроасани.</div> <div>&nbsp;</div> <div><strong>Сирене и шунка</strong> - сложете резени сирене и шунка в основата на всеки триъгълник от тесто и навийте кроасаните.</div> <div>&nbsp;</div> <div><strong>И това е интересно: </strong><u><strong><a href="https://zdrave.to/zdravoslovno-hranene/659-klasaciq-na-naj-vrednite-hrani-koito-chesto-se-konsumirat-v-bylgariq" target="_blank"><span style="color: rgb(51, 153, 102);">Класация на най-вредните храни, които често се консумират в България &ndash; четете на най-полезни сайт здравен сайт zdrave.to</span></a></strong></u></div> <div>&nbsp;</div> <div><strong><u>Съвети при приготвянето на кроасани</u></strong></div> <div>&nbsp;</div> <div>1. Работете колкото се може по-бързо с тестото - ако се затопли маслото, ще започне да се топи. Ако тестото омекне прекалено, го охладете;</div> <div>&nbsp;</div> <div>2. Ако маслото започне да пробива тестото, набрашнете маслото, охладете и продължете по рецептата;</div> <div>&nbsp;</div> <div>3. Не хвърляйте останалото тесто, нарежете го на по-дребни триъгълници и направете мини кроасани;</div> <div>&nbsp;</div> <div>4. Може да замразите кроасаните, след като сте ги оформили или вече изпечени, но преди това добре охладени.</div> <div>&nbsp;</div> <div>Предлагаме ви и оригинална рецепта за кроасани, от която може да получите около 12-14 кроасана.</div> <div>&nbsp;</div> <div>Необходими продукти: брашно - 500 г тип 500 и още малко за поръсване, сол - 1 1/2 ч.л., захар - 50 г, суха мая - 14 г, вода - 300 мл, краве масло - 300 г на стайна температура, яйца - 1 бр. разбито за намазване, олио - за намазване</div> <div>&nbsp;</div> <div><u><strong>Начин на приготвяне:</strong></u></div> <div>&nbsp;</div> <div>1. Смесете брашното, солта и захарта в купа. Разтворете маята във водата и я добавете към брашнената смес. Смесете съставките до получаване на тесто, което месите 10 минути. Готовото тесто оформете на топка, сложете в намазнена купа, покрийте и охладете за 2 часа в хладилник.</div> <div>&nbsp;</div> <div>2. Сложете маслото между два листа хартия за печене. Разточете го на правоъгълник 20х15 см. Охладете в хладилник, без да махате хартията.</div> <div>&nbsp;</div> <div>3. Разточете тестото върху набрашнен плот на правоъгълник с размери 40х20см. Извадете маслото от хартията и го сложете по средата на тестото, така че да попие средната третина.</div> <div>&nbsp;</div> <div>4. Прегънете едната част на тестото до средата на маслото. Прегънете и другата по същия начин, така че двата ръба на тестото да се срещнат по средата на маслото, но без да се застъпват.</div> <div>&nbsp;</div> <div>5. Сгънете тестото на две, така че средният ръб да остане отвътре. Увийте тестото във фолио и охладете за 30 минути.</div> <div>&nbsp;</div> <div>6. Повторете разточването, без да добавяте още масло, сгъването и охлаждането - още два пъти. След това увийте с фолио и охладете за една нощ.</div> <div>&nbsp;</div> <div>7. На следващия ден разточете тестото върху набрашнена повърхност на голям правоъгълник около 60х30см и подравнете ръбовете с нож.</div> <div>&nbsp;</div> <div>8. Срежете тестото на половина по дължина, така че да имате две дълги парчета. Нарежете всяко на 6-7 равнобедрени триъгълници.</div> <div>&nbsp;</div> <div>9. Дръпнете двата края на късата страна на триъгълниците, за да ги разпънете леко.</div> <div>&nbsp;</div> <div>10. Започнете да навивате тестото на кроасани, като почнете от късата страна на триъгълника и внимавайте да не скъсате тестото.</div> <div>&nbsp;</div> <div>11. Продължавайте да навивате, като се уверите че връхчетата на триъгълниците са под кроасаните, така че да запазят формата си. Ако добавите плънка, я нанесете върху най-широката част триъгълника и тогава навийте.</div> <div>&nbsp;</div> <div>12. Подвийте крайчетата на кроасаните навътре и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене, с разстояние между тях.</div> <div>&nbsp;</div> <div>13. Загрейте фурната на 200 градуса. Смесете разбитото яйце с щипка сол глазирайте кроасаните. Запечете за 15-18 минути, докато бухнат и станат златисти. Извадете ги да изстинат върху скара.</div> <div>&nbsp;</div> <div>Източник: gotvach.bg</div>