Преди всеки Великден, белите яйца се превръщат в „златни яйца“ – или не може изобщо да ги намерите или осъзнавате, че струват двойно повече от обикновените, пише bilka-bg.info.
Ако не искате да не давате голяма сума пари, тогава можете да се заеме с един доста интересен трик &ndash; естествено боядисване на яйцата.<br /> <br /> <strong>Необходими съставки:</strong><br /> <br /> 250ml оцет<br /> 750ml вода<br /> 10 яйца<br /> <br /> <strong>Приготвяне:</strong><br /> <br /> Поставете яйцата в по-голям съд да стоят в един ред. Прибавете сместа от вода и оцет.<br /> <br /> Сложете на котлона да се варят. Когато водата заври, варете още 15 минути, след което ги оставете да се охладят.<br /> <br /> Охладените яйца търкайте с гъба на течаща студена вода. Оцетът ще &bdquo;повреди&ldquo; повърхностния слой от черупката и ще избели яйцата.<br /> <br /> Внимавайте докато търкате, защото такива яйца са доста по- чувствителни.<br /> &nbsp;