София, България
17 Февр. 2016, 07:32
51199 прочита
0 коментара
Втечнено отпадъчно месо слагат производители в сиренето менте. Това разкри д-р Сергей Иванов, биолог в Центъра по биология на храните. Такова "сирене" обикновено струва в магазините под 6 лева.
Може да се намери на щандовете с етикет "имитиращ продукт", но понякога некоректни търговци го пробутват на клиентите и като истинско сирене.<br />
<br />
Другите съставки на ментето са сухи и кондензирани млека, желиращи и избелващи агенти. Някои производители може да сложат и малко истинско мляко, колкото за цвят, посочи Сергей Иванов.<br />
<br />
Той обясни и как точно се употребяват отпадъчните меса в сиренето менте. Използва се механично обезкостено месо, което под въздействието на киселини се превръща в течност - хидролизат. По подобна технология се правят и хранителните добавки за фитнес маниаци, но се използват различни суровини.<br />
<br />
Сместа, която се получава от втечненото месо и млякото, се сгъстява с различни желатини и желиращ колаген, но не с мая, обясни още Иванов.<br />
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
OЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Икономика
Нова тенденция в жилищата: Всички се юрнаха да купуват тези апартаменти!
28 Март 2024, 19:36
Общество
Няма измъкване за шофьорите! Вече са ви връчени фиш или глоба, ако направите това ВИДЕО
28 Март 2024, 19:10
0 Коментара: