С премиера Бойко Борисов постигнахме съгласие за стабилно управление с общи приоритети. Това каза на брифинг в парламента съпредседателят на Реформатоския блок Радан Кънев след срещата си с премиера Бойко Борисов.
„Постигнахме съгласие по 3 точки - първата е стабилно управление чрез общи парламентарни приоритети. На първо място това е гласуването на Конституцията, на атикорупционното законодателство и закона за съдебната власт, закона за предучилищното и училищното образование, промените в пенсионното и трудовото законодателство, както и закона за комисията за финансов надзор”, заяви Кънев.

Той посочи, че на второ място е стабилизацията и по-добрата организация на работата на парламентарното мнозинство. „Разговорите ще продължат с ПФ и АБВ за постигане на тези цели. На трето място са реформите и модернизацията на управлението да се случват без местните избори да пречат”, каза още Радан Кънев.

Той уточни, че съгласие е постигнато промените в Конституцията да бъдат гласувани в настоящия парламентарен закон. След това ред идва на антикорупционното законодателство и процесуалните закони. Чак след това ще бъде разгледан законът за съдебната власт.

Ще се търси стабилизиране на парламентарното мнозинство по теми като данъчна политика и финанси, а също и за кадровите назначения в регулаторните органи.